söndag 5 augusti 2007

Katrineholmsbesök...

...blev gårdagens utflyktsmål.
Besök hos bekanta som styrt sin kosa dit på grund av val mellan arbetsslöshet eller inte. I likhet som för många andra i Sveriges avlånga land.
Intressant att se en ort som har ca 4000 fler invånare än "skärgårdens famn" och jämföra.
För det första så upplevdes centrum som betydligt större! Vilket måste bero på att orten är mer komprimerad än Nynäshamn som ju är uppdelad rent geografiskt på fler småorter.
För det andra så har Katrineholm, ja jag vet inte hur många idrottsanläggningar! En helt annan satsning verkar ha skett på fritidsverksamhet än här i Nynäshamn!
För det tredje, så fanns det fler än ett enda gymnasium, vilket är fallet här i Nynäshamn.
En fråga som dyker upp är ju om detta är ett resultat från den tid som f d statsminister Göran Persson var kommunalråd på orten? För övrigt så är styret fortfarande socialdemokratiskt där.

Dagen ägnades naturligtvis åt att beskåda det nya hemmet, samt åt mycket social samvaro. Sen lunch på den fina golfklubben som avslutades med en sväng till Valla. Det är en gokart-bana som föll sonen i alldeles utmärkt smak. 10 minuters åkande som resulterade i 10 varv på den 0,636 meter långa, slingriga banan. Det snabbaste varvet inföll på det sjätte: 52.65 sekunder! Vilket även syntes, via en proffsig segernäve i luften och rattandes med en hand, förbi den entusiastiska publiken!

Denna tur var väl värd en god efterrätt i form av värdparets hembakade jordgubbs/rabarberpaj med vaniljsås!

Summasummarum en fantastisk dag med mycket nöje och skön samvaro. Dessutom soligt och vackert väder! Slå det om ni kan!

"Allt flyter"
Herakleiotos

Inga kommentarer: