fredag 7 september 2007

Tokigt syskon...

...har jag. Nämligen en storebror. Han och hans fru trilskas med att bo på Taiwan i dess huvudstad Taipei. Där jobbar de och sliter i sin anletes svett. Medan vi här hemma får läsa i tidningen om att det är jordbävningar där borta på Formosa! Ja, det är rent ut sagt fräckt! Fast de kommer hem ibland och hälsar på här i gamla Svedala, för att känna på tristessen lite grann.

Här har vi nämligen inga affärer som är öppna mitt i natten om du vaknar upp och blir jättesugen på något gott, du vet, så där fruktansvärt sugen, så att du inte kan somna om nästan. Näe, här har vi butiker som stänger kl 21. Ibland 22 och ibland 23. Om du bor vid en seveneleven-butik förståss.

Men så slipper vi ju jordbävningar förståss. I varje fall av den grad som de har råkat ut för emellanåt.

Nu har jag fått veta att det gick bra och det är jag otroligt glad för. När jag var där för vääääldigt länge sedan så var det en liten minijordbävning, vilket det är titt som tätt säger bror. Då syns det på tavlorna på väggen att det skakar till lite i sidledes. Inte mycket, men det syns. Lite kuriosa för en som slipper den större sorten av detsamma, ju.

Om du är intresserad av att se fakta om jordbävningen så kan du titta här och här och klicka på seismecity.


Andra svenska bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack, raring. Inga jordbävningar på ett tag nu. Fast istället har vi haft ett par tyfoner, förstås...

carpediem sa...

your welcome, kära bror! Varför så äventyrlig, när du kan vara här hemma i kära gamla Svedala! Inga tyfoner eller jordbävningar eller andra naturkatastrofer. Här kan du ju sitta som Ferdinand under ett träd och lukta på blommorna i lugn och ro! Fast det är väl det du inte vill, förståss...kramisar sys